Actualitatea ambasadei

România la „Sărbătoarea Națiunilor” din Nussbaumen bei Baden

 

Duminică, 29 iunie 2014, Clubul Român Baden (CRB) în colaborare cu Casa Românilor Elveţia, a organizat la Nussbaumen bei Baden (Cantonul Aargau), în piața din faţa Primăriei orașului, un stand românesc, în cadrul evenimentului „Sărbătoarea Naţiunilor“.

În fiecare an, în luna iunie, Primăria din localitatea Nussbaumen bei Baden organizează festivitatea denumită „Sărbătoarea Naţiunilor“ la care participă, cu standuri cu produse gastronomice mâncare și obiecte tradiționale, 86 de Naţiuni.

Anul acesta, standul României a reprezentat un punct de atracție major al evenimentului cultural de la Nussbaumen, oferind, din belșug, preparate tradiționale româneşti: mititei, cârnăciori oltenești, fasole bătută, plăcintă, bere și vinuri românești. Evenimentul culinar, desfășurat în standul românesc, a beneficiat de ajutorul a numeroase doamne și domnișoare, îmbrăcate în bluza tradițională românească, care au servit produsele delicioase, spre satisfacția și încântarea vizitatorilor.

În cadrul programului cultural al Naţiunilor, România a participat cu colecția de ii create de dna. Mirela Panache şi prezentate de Atelier Boutique Mirela din St. Gallen. Un număr impresionant de membri ai publicului (români, elvețieni și de alte naționalități), au îmbrăcat IA tradiţională şi au participat la şedinţa foto organizată de iniţiatorii evenimentului: Casa Romanilor Elveţia - «IA din inima ta».

Manifestarea s-a bucurat de un real succes. Peste 250 de vizitatori, atât români, cât și elvețieni, au admirat iile românești și au degustat, cu mare plăcere, bucatele tradiționale din cadrul standului țării noastre. 

 

FOTOCRONICA

Matei Holeleu a câștigat Prix de Lausanne

14.02.2020

Matei Holeleu s-a numărat printre cei opt laureați ai unuia dintre cele mai prestigioase premii din lume din domeniul coregrafiei: Prix de Lausanne.…

Ceremonia de comemorare a Holocaustului

13.02.2020

La 27 ianuarie 2020 a avut loc, la Berna, ceremonia oficială de comemorare a Holocaustului. Evenimentul a…

Anunț privind bursele de studii oferite de Statul Român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetățenilor străini pentru anul universitar 2020-2021

31.01.2020

Statul român oferă pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 85 de burse pentru studii universitare și postuniversitare în România, prin concurs de…