Actualitatea ambasadei

Vizita oficială a Ambasadorului României în cantonul Vaud

În data de 26 mai 2014, Ambasadorul României în Confederaţia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein a efectuat o vizită oficială în cantonul Vaud, la invitaţia Preşedintelui Consiliului de Stat.

Cu acest prilej, ambasadorul Anca Opriş a purtat discuţii cu domnii Pierre-Yves Maillard, Preşedintele Consiliului de Stat al cantonului Vaud, şeful Departamentului pentru Sănătate şi Asigurări Sociale, cu consilierul de stat Pascal Broulis, şeful Departamentului Finanţe şi Relaţii Externe, cancelarul cantonului Vaud, Vincent Grandjean şi cu şeful Oficiului pentru Relaţii Externe, Roland Ecoffey.

Au fost abordate teme de interes comun vizând cooperarea bilaterală între România şi cantonul elveţian Vaud în domeniile economic, cultural, ştiinţă şi învățământ, cooperarea între colectivităţile locale. A fost evidenţiat nivelul bun al colaborării, dar şi faptul că există, încă, un important potenţial de cooperare care ar trebui valorificat în beneficiul ambelor părţi.

Oficialii elveţieni au ţinut să menţioneze că în cantonul Vaud trăiesc mulţi cetăţeni de origine română, perfect integraţi în societatea elveţiană, foarte bine pregătiţi din punct de vedere profesional, care îşi aduc o contribuţie importantă la creşterea economică a cantonului, la formarea tinerei generaţii, asigurarea sănătăţii localnicilor şi, nu în ultimul rând, la dezvoltarea culturii.  

Lista și programul secțiilor de votare din Elveţia la alegerile prezidențiale din 22, 23 și 24 noiembrie 2019

16.10.2019

Lista secțiilor de votare din Elveţia la alegerile prezidențiale din anul 2019: Geneva 1 – Chemin…

România - un partener european de încredere, supliment dedicat țării noastre de ziarul german Die Welt și Global FDI Reports

07.12.2019

Die Welt a publicat un supliment dedicat României, realizat în parteneriat cu Global FDI Reports. Suplimentul, intitulat „România – un partener european …

BC CSU Sibiu a spart gheața și în FIBA Europe Cup, reușind să se impună pe terenul lui Fribourg Olympic cu de 91-69

21.11.2019

BC CSU Sibiu a spart gheața și în FIBA Europe Cup, reușind să se impună pe terenul lui Fribourg Olympic…