Actualitatea ambasadei

Vizita oficială a Ambasadorului României în cantonul Vaud

În data de 26 mai 2014, Ambasadorul României în Confederaţia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein a efectuat o vizită oficială în cantonul Vaud, la invitaţia Preşedintelui Consiliului de Stat.

Cu acest prilej, ambasadorul Anca Opriş a purtat discuţii cu domnii Pierre-Yves Maillard, Preşedintele Consiliului de Stat al cantonului Vaud, şeful Departamentului pentru Sănătate şi Asigurări Sociale, cu consilierul de stat Pascal Broulis, şeful Departamentului Finanţe şi Relaţii Externe, cancelarul cantonului Vaud, Vincent Grandjean şi cu şeful Oficiului pentru Relaţii Externe, Roland Ecoffey.

Au fost abordate teme de interes comun vizând cooperarea bilaterală între România şi cantonul elveţian Vaud în domeniile economic, cultural, ştiinţă şi învățământ, cooperarea între colectivităţile locale. A fost evidenţiat nivelul bun al colaborării, dar şi faptul că există, încă, un important potenţial de cooperare care ar trebui valorificat în beneficiul ambelor părţi.

Oficialii elveţieni au ţinut să menţioneze că în cantonul Vaud trăiesc mulţi cetăţeni de origine română, perfect integraţi în societatea elveţiană, foarte bine pregătiţi din punct de vedere profesional, care îşi aduc o contribuţie importantă la creşterea economică a cantonului, la formarea tinerei generaţii, asigurarea sănătăţii localnicilor şi, nu în ultimul rând, la dezvoltarea culturii.  

Acreditarea jurnaliștilor și observatorilor externi la alegerile de la 26 mai 2019

16.04.2019

La alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European de la 26 mai 2019, procedurile de acreditare a reprezentanților externi ai mass media,…

Alegerile europarlamentare, 26 mai 2019

14.03.2019

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Lista secțiilor de votare organizate în străinătate va fi publicată cel mai…

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN

23.04.2019

Ghidul alegătorului român în străinătate …